top of page

Over  SEB NomadSoul

 

 

Achtergrond

Zolang hij zich kan herinneren heeft SEB NomadSoul getekend. "tekenend geboren" zouden sommigen zeggen. Terwijl hij continu zijn technieken en stylen verder ontwikkelde, experimenteerde hij ook met andere kunstvormen buiten de 2D kaders. SEB NomadSoul studeerde aan de AKI academie voor beeldende kunst in Enschede. Daar studeerde hij af met het bouwen van grote installaties waarin hij schilderijen tot leven liet komen door er videoprojecties en digitale animaties op en doorheen te projecteren.

 

Zijn focus op thema's verschoof van de buiten wereld naar de innerlijke dimensies, waarbij hij altijd emoties en visioenen in passende kunstvormen probeert uit te werken.

Spiritualiteit, veranderde bewustzijnstoestanden en het zich ontvouwende leven zijn meestal de basis van zijn werk. Of het nou beschilderde vogelveren zijn, 3D objecten of liedjes, SEB NomadSoul heeft een scherp oog voor detail en stopt veel energie en moeite in het perfectioneren van zijn werk.

Kunstenaars statement

Ik hou van reizen, zowel in de buiten wereld als in de binnen wereld. Het aftasten van de grenzen van het bewustzijn heeft mij onuitsprekelijke diepten en weidsheid laten zien.

Deze visioenen zijn zo krachtig dat ik niet anders kan dan er in mijn werk aan refereren. 

En hoewel ik me realiseer dat deze immer ontwikkelende, alles overstijgende stroom van creativiteit onmogelijk vastgelegd kan worden in verf of welke kunstvorm dan ook, voel ik het als een soort missie om te blijven proberen dit grote bewustzijn te vertalen en te delen via mijn werk.

bottom of page